29 юни – Ден за безопасност на движението на пътищата

Categories:блог
Стефка Мънгова

Ученици от Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе отбелязаха с редица инициативи Деня за безопасност на движението на пътищата – 29 юни.
Стационарни манекени бяха облечени в сигнални жилетки, оформящи интериора на първия и втория етаж във фоайетата на гимназията.
В периода 27 – 29 юни ученици изработиха тематични плакати. В учебните часове, в рамките на 5-10 минути бяха презентирани образователни и информационни клипове с акцент върху безопасността на пътя.
Ученици и педагогически специалисти от гимназията взеха участие на 29 юни в Пленарна зала на Община Русе в среща със служители на сектор „Пътна полиция“ по повод Деня за безопасността на движението на пътищата. В обучението органите на реда презентираха използваните от тях средства за контрол.
Инициативата бе организира съвместно от ОДМВР и Регионалното управление на образованието – Русе, с подкрепата на Областната администрация и Община Русе. По време на срещата си с униформените, учениците научиха любопитни факти, имаха възможност да разгледат специализирана техника за контрол на скоростта, полицейски автомобили и мотори, които бяха паркирани пред сградата на Общината.
Ежегодната кампания за пътна безопасност цели да се засили вниманието на обществото към проблемите на пътната безопасност, с акцент към сигурността на подрастващите, включително през ваканционните летни месеци.