Уважаеми колеги учители, скъпи ученици и родители,

Categories:блог
Стефка Мънгова


24 май е денят, в който с възторг пеем вечния химн на Светите братя Кирил и Методий „Върви народе възродени…“
Най-българският празник – символ на духовност, традиции и достойнство!
Българското слово на светите първоучители от древни времена има своята писменост, своя знак върху културното минало, настояще и бъдеще на света. Богатството на народ, създал собствена азбука, която е една от трите официални азбуки на Европейския съюз и която се ползва от над 300 млн. души по целия свят.
24 май е най-почитаният празник, не само от хората, които са професионално обвързани със сферата на образованието, науката и културата, а от всички българи. Българската книжовност е израз на национална идентичност, на творчески заряд. На тази дата с гордост се обединяваме около нашия „език свещен“, писмеността и вярата, белязали велико дело в българската история.
Повече от 125 години Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ дарява знания на учениците в Русе. Град, който съхранява делото на именити учители, будители и дарители, продължава с грижа и усърдие да цени и претворява словото, да вярва в неговата сила, със съзнанието, че „и ний сме дали нещо на света и на вси словени книга да четат“.
Учете, дерзайте, творете и съхранявайте знанието и родовата памет със съзнанието на родолюбиви българи!
„Напред! Науката е слънце, което във душите грей!“

инж. ДИАНА ИВАНОВА
Директор на Професионална гимназия по облекло
„Недка Иван Лазарова” – Русе