Национално състезание „Млади таланти в модата”

Categories:блог
Стефка Мънгова

Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – Русе e класирана за участие в Националното състезание „Млади таланти в модата”, ежегодно организирано от МОН. След проведения училищен кръг, излъчена на І-во място в І-ва категория „Художествена скица“ на тема „Минало в бъдеще време“ е Стела Георгиева – XI „а“ клас, специалност „Моден дизайн“.
Най-креативна във ІІ-ра категория „Сръчни ръце“ в практическа задача за изработване на външно пришит джоб е Веселина Милчева – X „б“ клас, специалност „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“, дуална форма.
Изказвам специална благодарност за творческия ентусиазъм на всички ученици, показали сръчност и креативност в училищното състезание! Бъдете все така мотивирани да увличате своите връстници да творят в избраната професия с любов и ентусиазъм!
Пожелаваме вдъхновение за творчески идеи на Стела и Веселина, които очакваме достойно да представят гимназията ни на националния кръг на състезанието. През през м. април в гр. Гоце Делчев, измежду връстници от 16 професионални гимназии от страната, ще демонстрират своите професионално-личностни качества, комуникативност, трудова дисциплина и умения за работа в екип. Надникване в бъдещето, с поглед към миналото и традициите – предстои представянето на оригинална интерпретация на дамски младежки модел от отбора на гимназията.
Успех, момичета!