Възпитаници на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе с активно участие в инициатива „Реките на града“

Categories:блог
Стефка Мънгова

Работната група по дизайн от възпитаници на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе, съвместно със съученици от други русенски училища, от 3-ти септември ще представи проекта си в рамките на инициатива „Реките на града“, организирана от Фондация „Колективът“.
Русенската речна гара оживява с градска намеса, разработена от ученици и архитекти. Запустяла част на Кея се превръща в място за музика, отдих и спорт. С озеленяване и сянка. И лятно кино. Град Русе такъв, какъвто не сме го виждали досега.
Програмата от 3 до 12 септември 2021 г. включва историческа изложба от архива на Русчук БГ, подводна фотография на Черно море и Световния океан, спортни предизвикателства, открит урок по рисуване, състезание по бягане, еко арт работилничка, уъркшоп, лятно кино и др.
Идеята на дългосрочното събитие е чрез проектите на младите хора да се вдъхне живот на местата и обществените пространства около реките.
До скоро виждане на Дунава!