В часовете по практика ученици от Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе изработват предпазни средства за болниците

Categories:блог
Стефка Мънгова

Ученици от гимназията по облекло в Русе продължават благотворителна инициатива, започнала преди близо една година в началото на пандемията с COVID-19. Те използват възобновените часове по практика в училището, за да изработват предпазни средства за нуждите на болниците в града. От училището първи започнаха да правят маски в Русе и да ги даряват по време на първата вълна на епидемията през март и април миналата година. Сега, след възобновяване на практическите занятия в гимназията освен, че усъвършенстват уменията си, учениците продължават тази благотворителна инициатива.

Инициативата да изработваме и дарим работни облекла за COVID-отделенията на болниците в Русе дойде от учениците. По този начин ние съчетаваме доброто обучение в професионалната сфера и доброто възпитание – каза инж. Диана Иванова – директор на гимназията.

В училището са възстановени всички учебни практики, които са по седмично разписание, като успешно е съчетано присъственото и дистанционното обучение.

Хибридната форма на обучение, съчетаването на дистанционната форма с присъствената, изцяло се гради на професионализма на учителите, които съумяват да съчетаят двете форми, като за децата в присъствено, така и в обучение в електронна среда от разстояние да има едно качествено обучение и образование – допълни инж. Иванова.