Categories:блог
Стефка Мънгова

В навечерието на празничните дни, Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе с пореден жест на съпричастност в това предизвикателно време.

Ученици със специални образователни потребности от училището, под ръководството на ресурсния учител Мариана Владимирова, изработиха коледни картички, с които зарадваха лекари и пациенти в СOVID-отделението в УМБАЛ „Медика Русе“. С жеста на внимание и вложения творчески ентусиазъм, децата отправят пожелания в тайнството на Рождеството домовете ни да се изпълнят с вяра, надежда и любов.

Акцент в подаръците към медиците е и традиционния училищен календар, отпечатван повече от 23 години, без прекъсване. За 2021 той впечатлява с картини на младия русенски художник Стоян Димов, учител в гимназията. В творбите преоткриваме емблематични места в Русе, вдъхновени от уникалния архитектурен облик на града ни.

В очакване на Новата година, екипът на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе пожелава на всички русенци здраве и воля за сбъдване на всички мечти!