Училищен календар *2021

Categories:блог
Стефка Мънгова

В навечерието на Коледа по традиция, повече от 23 години и без прекъсване, в Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе се подготвя и издава Училищен календар. Рисунки, скици, модни снимки и др. творби на възпитаници и учители-художници от училището, ежегодно красят календара в домовете на настоящи и бивши учители и ученици, партньори на гимназията от цял свят.

Календарът за 2021 година впечатлява с картини на младия русенски художник и учител в гимназията Стоян Димов.Творбите, в които преоткриваме емблематични места в Русе, са вдъхновени от уникалния архитектурен облик на града ни. Идеята за визията на календара за идната година е препратка към факта, че Първото извънстолично професионално девическо училище, днес Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе, се помещава в красива сграда, архитектурна забележителност – с великолепна фасада и гледка към величествената река Дунав.

Пазим с гордост и носталгия всеки брой на училищния календар. Една реликва за нас – със собствен художествен почерк, резултат от таланта и творческото вдъхновение на много поколения. Съхраняваме традициите с поглед към иновативното и модерното!