За патриотизма …

Categories:блог
Стефка Мънгова

Дни след мащабното честване на Националния ни празник в Русе, на който най-впечатляващ акцент бе 80-метровия трикольор, ушит от възпитаници на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе, инж. Диана Иванова – директор на училището получи поздравително писмо от доц. д-р Мария Витошанска. Изследовател в областта на краезнанието, автор на специализирани научни издания и на книги, доц. д-р Витошанска изказва възхищението си от уважението, което учениците от гимназията проявяват към националното знаме, както и от родолюбивото им възпитание.

Благодарственото писмо е придружено с две нейни книги – подарък за училищната библиотека. Изследването „Знаменоските“ е посветено на 140 г. от Освобождението на България и на българката през Възраждането. Книгата „Тя уши байрака“ е посветена на жената, ушила първообраза на българското знаме.

Прекрасно звучи едно от посланията на доц. д-р Витошанска към младите хора: „Патриотизмът е светла, позитивна енергия, която стимулира градивност в полза на Отечеството, на общността.“

С благодарност на доц. Витошанска изпратихме трикольор и изделия, ушити от ученици в гимназията.