Световна седмица на Космоса

Categories:блог
Стефка Мънгова

Учениците от Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – Русе отбелязаха Световната седмица на Космоса от 04 до 10 октомври 2019  година с различни мероприятия. Тази година те са  посветени на  40-годишнината от полета на първия български космонавт Георги Иванов.

Информационните табла във фоайето предоставиха на  учениците  възможност да обогатят своите знания и да се включат във викторина със състезателен характер, посветена на годишнината от полета. Тези, които обичат да рисуват, впечатлиха с рисунки на тема: „Космосът и човекът”. Най-добрите ще бъдат изпратени в София за участие в ХXII  Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството”, който се организира под патронажа на генерал Георги Иванов и е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2019/2020 г. на МОН. Интересни клипове на космическа тема звучаха в междучасията във фоайето на училището.

В Часа на класа класните ръководители презентираха документалния филм “Полет на ръба на безкрая”, посветен на първия български полет. За спомен учениците получиха листовки за българските космонавти Георги Иванов, Александър Александров и Красимир Стоянов.