Награда за Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – гр. Русе в Национални дни за учене през целия живот 2019

Categories:блог
Стефка Мънгова

Инж. Диана Иванова – Директор на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – гр. Русе спечели годишна награда в категория „Ръководител на обучителна институция/организация“. Призът е признание за професионалния опит на целия екип на училището с традиции в професионалното образование и обучение на възрастни.

За пета година гимназията участва в Националните дни за учене през целия живот 2019 по проект „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене през целия живот”, осъществен с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз. Годишните награди за принос към развитието на сектора за учене на възрастни бяха връчени на официална церемония от инж. Таня Михайлова – Заместник-министър на образованието и науката и проф. Любомира Попова – Областен управител на Велико Търново.

Инициативата, организирана от Министерство на образованието и науката, се провежда от 9 до 11 октомври 2019 г. в гр. Велико Търново. С мисъл за просперитета на професионалното образование в България и ученето през целия живот, форумът събира около една маса представители на професионални гимназии, на синдикални и неправителствени организации, центрове за професионално обучение, областни администрации, бизнеса.

Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – гр. Русе участва с щанд в изложение на институциите за професионално образование и обучение на възрастни. Моделите на дрехи и шевни изделия – дело на възпитаници на училището, изработени в часовете по учебна практика с много любов към професията, се открояват с иновативни идеи и оригинални дизайнерски решения. Мнозина от гостите споделиха трайните си впечатления от Националните дни за учене през целия живот в гр. Русе през 2017 г., когато ученици от модното училище представиха зрелищно ревю-спектакъл с екстравагантни облекла със светлинни ефекти.