Гимназията по облекло посрещна Министър-председателя – г-н Бойко Борисов и Министъра на образованието – г-н Красимир Вълчев

Categories:блог
Стефка Мънгова

За първи път в 122-годишната си история Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе – първото извън столично професионално девическо училище – отвори врати за посещение на министър-председателя на Република България. За училищния екип бе гордост да бъдем домакини на визитата на г-н Бойко Борисов,  който остана впечатлен от съвременната ни и модерна гимназия. Премиерът бе придружен от г-н Крсимир Вълчев – министър на образованието и науката.

Гостите разгледаха училищната сграда, изградена с дарения на видни русенци по време на Възраждането – днес съчетание на красив архитектурен стил с учебни стаи с интерактивна техника и работилници за практика със съвременно оборудване.

С гордост разказахме на гостите за значимата история на гимназията, основана от русенското Женско благотворително дружество „Добродетел“, чиито идеи и съзидателна дейност се продължават с ентусиазъм и днес от ръководство, колектив и ученици.

Премиерът Борисов пожела успешна нова учебна година на всички и вписа послание в летописната книга на училището.