Ученик на ПГО „Недка Иван Лазарова“ – Русе зае първо място на „Параолимпийски игри – Бургас 2019“

Categories:блог
Стефка Мънгова

На 14 юни 2019 г. Христо Иванов, възпитаник на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“, вечерна форма на обучение, специалност „Производство на облекло от текстил“, участва в държавно първенство „Параолимпийски игри – Бургас 2019“. В оспорвана битка младежът завоюва Първо място в дисциплината вдигане на тежести с резултат в три опита от по 110, 115 и 120 килограма. На Христо му предстои участие в състезание в Дубай (ОАЕ), 16-22.04.2020 г. При успех, той ще спечели квота за Параолимпийските игри в Токио през 2020 г.

Христо Иванов направи горди своите учители с успешното си дипломиране след 4-годишен курс на обучение в модното училище. Нямаше вечер, в която ведрият глас на Христо да не оглася фоайето на гимназията с весели разкази за спортните премеждия. Утрешният ден открива нови предизвикателства пред Христо, който е избрал да се потопи в света на компютърните науки в Русенския университет.

Христо, пожелаваме ти здраве и успех на състезанието в Дубай! Уверени сме, че ще те гледаме от големия екран на Параолимпийските игри.