Спортен празник в Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе

Categories:блог
Стефка Мънгова

Дни след отбелязването на 17 май като Националния ден на българския спорт, в двора на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе на 22 май 2019 г. бе проведен Спортен празник, в който се включиха ученици и учители.  

В рамките на мероприятието се проведоха интересни инициативи, включващи състезателни игри на открито: футбол, стрийтбол, народна топка и бадминтон.

Идеята на организираните игри бе физическа активност на всички класове в различните спортни дейности. Това бе ден за насърчаване на учениците да демонстрират спортните си умения, да се състезават с характер.

С толерантност към децата със специални нужди и увреждания, които се обучават в Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – Русе, бе предоставена равна възможност на част от тях, чрез силата на спорта, да проявят потенциалните си умения и да общуват с връстниците си.

Спортният празник бе свързан с концепцията за здравословен и активен начин на живот, осмисляне на свободното време, социално приобщаване чрез физическо възпитание.

         В дните от 21 до 23 май ученици и учители от професионалната гимназия посетиха спортна зала „Монбат Русе“, за да подкрепят българския Национален отбор по волейбол в участието му във Волейболна лига на нациите /отбори – жени от България, Япония, САЩ и Белгия/.