Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе с атрактивно участие в Иновативно младежко ЕКСПО 2019

Categories:блог
Стефка Мънгова

На 13 май 2019 г. бе открито Четвъртото издание на Иновативното младежко ЕКСПО 2019 г. , организирано от Русенския университет „Ангел Кънчев“ под егидата на г-н Красимир Вълчев, Министър на образованието и науката.

Вече три години изложението събира иновативни ученически и студентски разработки и показва новости в различни сфери. За втора поредна година то привлича международни участници от Франция, Португалия, Малта, Румъния, Литва и други европейски страни, които ще представят своите продукти.

Истинска сензация предизвика колекцията „Трансформации“, представена от Секция „Манекени“ на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“- Русе в „Канев център“. По време на модното дефиле бяха представени екстравагантни  тоалети, с елемент на трансформация на дрехата и с мотиви геометрия. Креативност и иновативни идеи възпитаниците на модното училище показаха с оригиналното модно ревю – предизвикателство и експеримент с модели извън шаблоните на масовото производство, залагащи на трансформации, гъвкавост, адаптивност, промяна и модерни материи.

Гостите на иновативното младежко ЕКСПО бяха впечатлени и от щанда с проекти на ученици от Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“- Русе – модерни решения с вплетена артистичност. Най-впечатляващи бяха куклите, облечени с дрехи, идентични на изложени манекени.

В рамките на ЕКСПО-то инж. Диана Иванова – директор на гимназията, педагогическия съветник и ученичка от осми клас взеха участие в дискусионен форум “Световно кафене: Диалози за образованието”.