Александър Сано: „Дойдох в МОЕТО училище“

Categories:блог
Стефка Мънгова

13 май 2019 г. – понеделник. Започва нова седмица, дни преди матурите за зрелостниците от 12 клас. В кабинета на инж. Диана Иванова – Директор на  Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – гр. Русе,  в 8.20ч. се звъни от портала: „Госпожо, един бивш възпитаник – Сашо,  иска среща с Вас“. Отговорът следва веднага: „Очаквам го!“. Кой ли Сашо е…? След минута в кабинета на Директора на гимназията влиза едно пораснало момче, все така възпитано, леко притеснено, с питащ и търсещ поглед. А, … Сашо – Сано!

Известният български актьор Александър Сано, в натоварения си график, отдели  два часа от деня си, за да засвидетелства  своето уважение на  учителите си, да зарадва учениците  и да  сподели с тях колко ценни за работата му в театъра, киното и телевизията са знанията и уменията, придобити в нашето училище. Героят от хитовия крими-сериал „Под прикритие“ и проекта „Братя Мангасариян“ зарадва ученици и учители с много снимки и селфита, както и с разкази за весели, незабравими спомени за любимите учители и съученици и щури преживявания.

Пожелаваме на Александър Сано творческо вдъхновение при реализиране на житейските и професионалните си цели! А той пожела на учениците: „Обичайте училището си като мен!“