Колекция „Космос“ на възпитаниците на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе, представена на Национална конференция

Categories:блог
Стефка Мънгова

Ученици от Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе откриха с модно ревю Национална конференция „Да! На бранш текстил, облекло и кожи в България“, която се проведе на 10 май 20109 г. в зала „Европа“ на Доходното здание – Русе. Преди колекциите на русенски фирми, момичетата дефилираха с колекция „Космос“ – уникална модна идея, реализирана от възпитаниците на училището. Абстрактните облекла са умело съчетание на светещи инсталации, вплетени във фин шифон. Елегантност и стил са претворени в уникален синхрон, провокиран от необятността на вселената и загадъчната същност на бъдещето.

         Конференцията бе организирана от Българска Асоциация за текстил, облекло и кожи (БАТОК), която обединява едни от най-авторитетните фирми от сектор „Лека промишленост“ в България. Срещата акцентира върху състоянието, възможностите, проблемите и перспективите за развитие на бранша. Участие взеха над 100 представители на бизнеса, както и народни представители от избирателен район Русе, ръководители и представители на държавни институции, министерства, Областна администрация Русе и др., имащи отношение към предизвикателствата пред бранша на местно, регионално и национално ниво.