Ден на търпението

Categories:блог
Стефка Мънгова

Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – Русе се присъедини към инициативата на Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград за отбелязване на 25 март – Благовещение, като Ден на търпението.

Във връзка с Международния ден на търпението и по повод инициативата за отбелязването му, учениците от XII “г” клас и Гергана Янкова, ученичка от VIII ‘’а” клас, изработиха тематично табло с послания за търпението. В началото на първия учебен час, на 25-ти март ученици и учители поставиха акцент върху темата за търпението, прошката, проявите на съпричасност и разбиране към тези, които са различни от нас. Проведоха се кратки беседи за силата на търпението, като път към постигане на хармония в забързания ни динамичен живот. Надписът върху учебните дъски  „25 март – Ден на търпението“ и великата мисъл на Платон  „В основата на всяка мъдрост е търпението” бяха допълнителен фактор за създаване на специална атмосфера в училището.

Класните ръководители в часа на класа, в ден сряда, прочетоха на учениците Притча за търпението и дискутираха по темата. Седмицата приключи в петък с обобщаване на изминалата седмица, като седмица изпълнена с повече търпение, толерантност и разбиране. Учители и ученици се хванаха на общоучилищно хоро в голямото междучасие.

Целта на кампанията през тази седмица – всички ние заедно да се постараем да бъдем по-търпеливи и толерантни един към друг, да положим максимални усилия да станем по-добри и да множим доброто около себе си – беше постигната!