„Седмица на коледния дух“ в Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – гр. Русе

Categories:блог
Стефка Мънгова

Рождество Христово е един от най-големите църковни празници в християнския свят и един от любимите семейни празници. Хората украсяват домовете си и приготвят трапезата, за да прекарат вечерта в радост и  с надежда за по-добри дни. Всички очакват да се роди късмет, здраве и щастие.

Жадуваните коледни празници бяха отбелязани в Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – гр. Русе с редица мероприятия, в които учениците се състезаваха с идеи, изобретателност, сръчност и креативност. С мисъл и съпричастност към българските традиции, народни вярвания и обичаи, училищните празници бяха наречени „Седмица на коледния дух“. Началото ѝ бе поставено с откриването на традиционния училищен базар с ръчно изработени изделия.

В рамките на седмицата бяха организирани конкурси за най-оригинално украсена елха в класна стая, за изработване на сурвакници и елементи за училищната сурвакница, за изработване на снежен човек от нетрадиционни материали. Кулминацията на тържествата бяха организирания Коледен карнавал и кулинарна изложба, които засилиха чувството на съпричастност към коледното настроение, свързано с трепетното очакване на раждането на Сина Божи.

С пожелания за светли и топли празници!