Благослов от Русенския митрополит Наум за Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – Русе

Categories:блог
Стефка Мънгова

На 21 декември 2018 г., в навечерието на Христовото Рождество, ученици от Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – Русе, придружавани от директора инж. Диана Иванова и учители, гостуваха на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум,  за да го поздравят с настъпващите християнски празници и да му поднесат символични дарове, ръчно изработени от тях. В непринудена обстановка децата поздравиха владиката, имаха възможност да побеседват по различни въпроси и получиха от него коледни подаръци с благословение да бъдат здрави и любознателни. Митрополит Наум благодари на възпитаниците на русенското училище  за вниманието и благопожеланията и ги запозна накратко с историята на Русенската митрополия и значението на предстоящия светъл празник.

Ефектен подарък, който впечатли владиката, бе ръчно изработения в часовете по практика от учениците и техните учители кожен органайзер с елементи, символизиращи технологията на облеклото.

На традиционния коледен благотворителен базар, организиран в Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – Русе за първа година бе събрана толкова голяма сума, защото изделията – уникални и неповторими, привлякоха със своята оригиналност.

В навечерието на Коледа Професионална  гимназия по  облекло „Недка Иван Лазарова“- гр. Русе за втора поредна година се включи активно в  Благотворителната  коледна кампания на Ротари клуб София – Балкан за набиране на средства за Баскетболен клуб за хора в инвалидни колички „София – Балкан”. Гордост за общоучилищната общност е, че със средствата, събрани на базара, може да бъде закупена една инвалидна количка.