Старт на традиционния Коледен базар в Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – гр. Русе

Categories:блог
Стефка Мънгова

Иновативни идеи, оригинални дизайнерски решения и много любов към професията – традиционният за Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – гр. Русе Коледен базар ще бъде открит на 17 декември 2018 г. във фоайето на училището. Коледните изделия, изработени в часовете по учебна практика с много креативност и вдъхновение, включително от ученици със специални образователни потребности, ще допринесат за усмивки и положителни емоции в навечерието на светлите християнски празници. Коледни играчки и аксесоари, декоративни ботушчета и ръкавички, покривки, възглавнички, ръкохватки, подаръчни торбички, несесери, чантички и др. привличат със своята оригиналност. Използването на различни материали, съчетани с българската шевица и бродерии, правят всяко изделие уникално и неповторимо.

Сръчността, шивашките умения и художествени дарби на учениците, творчески претворени в коледния базар, са гордост за учителите и мотивация за децата за бъдещи професионални изяви.

Коледният дух и настроение, свързани с организирания базар се допълват от различната училищна елха, грейнала празнично за Патронния празник на гимназията по повод 122 години от създаването на русенското професионално училище. Украсата на коледното дърво не е с традиционните коледни играчки, а се състои от миниатюрни модели на дрехи в различен стил – оригинална идея на учениците с препратка към света на модата и облеклото. Ефектни в училищното фоайе са и коледните модни инсталации на модели, в които са използвани елхови клонки, вместо дрехи, както и коледни играчки като аксесоари.

Скъпи родители, уважаеми граждани и гости на Русе,

Заповядайте, до 21 декември включително, на традиционния коледен базар в Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – гр. Русе, като на символични цени зарадвате себе си или своите семейства с уникалните, ръчно изработени подаръци, новогодишни декорации и украси!