Колекция „Космос“ на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе – уникална модна идея

Categories:блог
admin

Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе отново впечатли с оригиналното си представяне на 22 октомври в „Канев център“. Участието на модното училище бе в рамките на Регионален информационен ден, организиран от РУО – Русе по проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС) – фаза І“.

Момчетата и момичетата от клуб „Манекени“ дефилираха с колекция „Космос“ – уникална модна идея, реализирана от възпитаниците на училището. Представените облекла бяха екстравагантно съчетани със светещи инсталации, вплетени във фин шифон и безкрайност в обръчи. Сцената бе завладяна и с абстрактни облекла, изработени от фолио.

Студио „Бутикови облекла и изделия“ и ателие „Модист“ привлякоха гостите на събитието на щанда с проекти на ученици – модерни решения с вплетена артистичност. Най-впечатляващи бяха куклите, облечени с дрехи, идентични на изложени манекени.
Участниците от студио „Прическа и грим“ презентира модните есенни тенденции в коафьорството чрез прически и гримиране на място.