В навечерието на 24 Май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост – награда за ученичка от Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – Русе

Categories:блог
admin

София Росенова Тодорова от ХІІ „б” клас в Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – гр. Русе, специалност «Моден дизайн» получи честта да присъства и да бъде наградена от г-н Пламен Стоилов – Кмет на Община Русе, на традиционната среща с ученици-отличници, провела се на 23 май 2018 г. в зала «Европа» на Доходно здание – Русе по повод 24 Май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост.

Възпитаничката на модното училище на Русе бе удостоена съз знака на Община Русе и грамота за високи постижения в областта на образованието, изкуството, културата и спорта.

София Тодорова е гордост за училищната общност като отговорна ученичка с отлични учебни резултати и активно участие в извънкласни дейности, свързани с повишаване престижа на училището. Представител е на гимназията в Общинския младежки парламент.

София е удостоявана с редица нагаради: ІІІ място на Национален конкурс „Млади таланти в модата” от ІХ-та Панорама на професионалното образование, организирана от МОН през април 2017 г.; ІІ място на Национален конкурс „Млади таланти в модата” от Х-та Панорама на професионалното образование, организирана от МОН през април 2018 г.;грамота за участие в Национална кампания на издателства „Кеймбридж” и „Клет” за проект на английски език „Аз уча. Аз знам. Аз мога”; грамота за участие във Национален форум по гражданско образование в град Силистра 2016 г. „Гражданско образование – мисията възможна!”.

Браво, София! Пожелаваме ти воля за знания, упоритост и творчество при реализиране на житейски и професионални цели!