Отново купа в национално състезание по професиите

Categories:блог
admin

Учениците от Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – Русе впечатлиха жури и гости, и привлякоха медийното внимание на Десетата Панорама на професионалното образование, проведена под егидата на МОН в гр. Пловдив от 19. до 21. април 2018 г. В ежегодното състезание „Млади таланти в модата“ учениците от русенската гимназия спечелиха достойното Второ място в категория „Цялостно творчество и модна визия“.

Националното състезание е най-значимото събитие в сферата на професионалното образование, на което стават видими резултатите от работата на учители и директори, университети и бизнес-партньори. Панорамата е празник на иновативността и атрактивността на професионалното образование и обучение, което може да развие таланта на младия човек и да го насочи към подходящото кариерно развитие.

Колекцията на възпитаниците на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“- Русе на тема: „България – част от многобразието на Европа“ е идеен проект, в който модните линии за 2018 година се преплитат с традици, култура и символика.

Уникалните дрехи носят духа на отминали времена и разкрепостеността на съвременните млади хора. Тенденциозно моделите са с мотиви на българската шевица, тъй като логото за председателството ни на Съвета на Европейския съюз включва трите български символа – кирилица, шевица и българския флаг.

Колекцията на учениците от русенското училище представя една различна жена, вписваща се в новото, модерно евро общество – променяща се, адаптираща се, емоционално-функционална.

Креативност и иновативни идеи възпитаниците на професионалната гимназия показаха и в конкурса „Най-добър млад фризьор и гримьор“.

Цветните съчетания в стила на прическите и грима бяха нежни, красиви и  изключително актуални за този моден сезон.

„Успехът и уменията на тези млади творци с призово място в националното състезание е пример как да бъдат мотивирани и увлечени техните връстници, така че все повече млади хора да намират своята успешна реализация чрез избора на подходяща професия в България“, заяви инж. Диана Иванова – директор на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – Русе.