Старт на традиционния Коледен базар в Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – гр. Русе

Categories:блог
admin

p1080289Иновативни идеи, оригинални дизайнерски решения и много любов към професията – традиционният за Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” – гр. Русе Коледен базар вече е открит на 18. декември 2017 г. във фоайето на училището. Коледните изделия – дело на възпитаници на гимназията, изработени в часовете по учебна практика с много креативност и вдъхновение, ще допринесат за усмивки и положителни емоции в навечерието на светлите християнски празници. Предлаганите подаръци и новогодишни декорации и украси на символични цени ще радват ученици, учители и гости на гимназията до 22 декември включително. Коледни играчки и аксесоари, традиционният училищен календар, декоративни ботушчета и ръкавички, покривки, възглавнички, ръкохватки, подаръчни торбички, несесери, чантички и др. привличат със своята оригиналност. Използването на различни материали, съчетани с българската шевица и бродерии, правят всяко изделие уникално и неповторимо.
Сръчността, шивашките умения и художествени дарби на учениците, творчески претворени в коледния базар, са гордост за учителите и мотивация за децата за бъдещи професионални изяви.
Коледният дух и настроение, свързани с организирания базар се допълват от различната училищна елха, грейнала празнично на Патронния празник на гимназията по повод 121 години от създаването на русенското професионално училище. Украсата на коледното дърво не е с традиционните коледни играчки, а се състои от миниатюрни модели на дрехи в различен стил – оригинална идея на учениците с препратка към света на модата и облеклото.