Отбелязване на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия

Categories:блог
admin

p1080289Отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия в Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” протече в няколко поредни дни в седмицата 20-24.11.2017 г.
Една от инициативите бе изпращането на ученически рисунки за участие в Национален конкурс за рисунка на тема „Не на войната по пътищата”, организиран от родители на загинали деца. В понеделник, 20.11.2017 г. във фоайето на гимназията бяха изложени тематични табла, изготвени от учениците, а във вторник, 21.11.2017 г. в знак на съпричастност с инициативата бе обявен дрескод за сигнални елементи в облеклото. Мултимедийна презентация на тема „Безопасно придвижване до училище и обратно” беше представена в сряда, в Часа класа.
Кулминационен момент в отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия бе 24.11.2017 г.,четвъртък, когато ученичките Виктория и Севинч от VIII Б клас отправиха призив за безопасно движение по пътищата. Бе проведена и тематична общоучилищна викторина, на която бяха раздадени много награди за показаните знания и за предложените интересни модни решения за дрескод със сигнални елементи в облеклото.