Празникът на българската духовност в Модното училище на Русе

Categories:блог
admin

p1080289На  31  октомври 2017 г. възпитаниците на  Професионална гимназия по облекло  „Недка Иван  Лазарова”- град  Русе тържествено отбелязаха 1. ноември – Деня на българските будители като изготвиха кът с копия на емблематични творби на българската възрожденска епоха и книги за български творци на словото и революционното дело. В отбелязването на празника активни бяха участниците в клуб „Краезнание“.

1 ноември е денят, в който България се прекланя пред великия благослов на народните будители. Пред онези достойни личности, които от словото изковаха най-мощното оръжие и превърнаха спомена от славното минало на Отечеството в идеал и съдба на цял един народ.

В навечерието на празника ученици от  Професионална гимназия по облекло  „Недка Иван  Лазарова”- град Русе се класираха на трето място в Националния  рецитал-конкурс „Поезия и песен  на Балкана”, който се проведе на 19 октомври в Дряново. Поредното признание за възпитаниците на училището – доказателство, че  духът  на будителите е жив, е гордост и признание и за учителите на гимназията – възродители, крепители и продължители на знанието за националната история и книжовност.