Ден на бъдещите студенти в ПГО „Недка Иван Лазарова“

Categories:блог
admin

img_2124 В седмицата на юбилейните тържества по случай 120-та годишнината на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“, на 8 декември-Международен ден на студентите,  в зала „Добродетел“ се проведе среща на учениците от 11 и 12 класове с представители на Русенския университет.  Заместник-ректорът – проф. д-р Юлияна Попова, доцент Юлиан Ангелов, доцент Руси Минев и студенти от img_2179различни клубове поднесоха поздравления за празника на гимназията с изпълнение на танцова фолклорна група.

    Судентите и техните преподаватели бяха приветствани от инж.Диана Иванова- Директор на гимназията. По иновативен и атрактивен начин пред бъдещите студенти бяха презентирани клубовете по интереси в университета. В срещата взеха участие и  ученици, изявили се в мероприятието „Мениджър за един ден“ със своя ръководител г-жа Пенка Радкова като представиха презентация за посещението си в университета. Интерес в зрелостниците предизвикаха демонстрациите на 3-D принтери, както и срещата им с талисмана на университета- РУмен. Силно впечатление на учениците направи разнообразната дейност на Студентсткия съвет и социланата политика на учебното заведение.
Срещата завърши с разговори на студентите и преподавателите с учениците по въпроси, които са свързани с бъдещата им реазлизация и условията за кандидатстване.