Тържествен водосвет за отбелязване на Никулден

Categories:блог
admin

На големия християнски празник Никулден в Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова- гр.Русе бе отслужен  img_1955водосвет с благословията на Негово Високопреосвещенство  Русенски митрополит Наум . Това бе вторият ден от седмицата с поредица тържества , отбелязващи юбилея  на Гимназията, провеждащи се под мотото „120 успешни години училището ни е на мода“.

От 11 часа в сградата на професионалната гимназия се събраха ученици и учители, които в тържествена атмосфера изслушаха  Русенския митрополит Наум, който произнесе проповед и поздрави всички  с големия  празник, слял в едно християнската и общочовешката добродетел, завещани ни от Русенското женско благотворително дружество«Добродетел», поставило  основата на  първото в страната извънстолично девическо професионално училище за обучение на момичета по шев и кройка.

Негово Високопреосвещенство  Русенски митрополит Наум пожела Божието благословение да бъде с всички, по молитвеното застъпничество на св. Николай, след което  със светена вода бяха поръсени учебни стаи и прозвучаха  пожелания за здраве, благополучие, професионални успехи за всички ученици, учители и  служители от училището.