Ревю-спектакъл „120 години училището ни е на мода”

Categories:блог
admin

img_1724120- годишния си юбилей Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” –гр. Русе  отбелязва с поредица от тържества, които започват на 05.12 и ще продължат през цялата седмица. С различна тематика ще бъдат инициативите през отделните дни. Началото ще бъде поставено     на 05.12.2016 г. от 18 часа  в голяма зала на „Доходно здание”, където ще се представи ревю-спектакъл „120 години училището ни е на мода”. Колекциите, изработени през годините от  учениците от специалностите „Моден дизайн” и „Конструиране и моделиране на облекло от текстил”под професионалното ръководство на техните учители, обединяват стил и красота, традиции и модерност, предизвикателство и блясък.  Прическите и гримът ще бъдат дело  на възпитаниците от  специалностите „Фризьорство” и „Козметика”.img_1773

Ревюто включва три тематични блока. Първият ще представи ретро национални костюми:  ежедневни и официални облекла от българския фолклор и облекла с елементи от различните етноси в България. Вторият блок съдържа облекла за учители и ученици : ученическа ретро униформа, съвременна ученическа униформа, всекидневно младежко облекло-черно и бяло, облекло за учители. В третата част манекените представят  облекла на тема „Бъдеще” с колекции „Младежко ежедневно облекло”, „Мода и традиция”,”Мода и природа”,”Човекът от миналото с поглед към бъдещето”.  Ревюто завършва с ефектно представяне на мода на бъдещето- светлинно шоу. Всички  облекла ще са представени от  красивите манекени-бивши и настоящи ученици на гимназията под ръководството на своите учители и на актрисата  Евгения  Явашева- също  възпитаник на училището. Празничният ден продължава с коктейл в ресторант”Дунав Плаза”.

img_1576Тържественият ден отбелязва  120- годишното успешно присъствие на  Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова”, чиито няколко поколения  възпитаници дават своя  творчески принос  в създаването на облекла, в сферата на фризьорството, козметиката и  гримьорството, както в страната, така  и в чужбина. Гимназията е и  истинска “школа за звезди”- нейни  ученици са били популярният в  цяла  България  актьор  Александър Сано,  актрисата  и режисьор в Русенския драматичен театър  Евгения  Явашева, художничката в Лондон Анита Куцарова, дизайнерът на облекла  в Ню Йорк Виктория.Училището се  гордее с всички свои ученици през  годините, със своите бивши  и настоящи  учители и служители,  защото всеки един  от  тях  е част от историята  на  Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова”, град  Русе. Цели 120 години училището  е на мода!