Световен ден за възпоменание на жертвите на пътно – транспортни произшествия

Categories:блог
admin

pgo_rousse_remembers_day_2016_11_23-3Тази година календарният ден за възпоменание на жертвите на пътно – транспортни произшествия е 20
ноември. pgo_rousse_remembers_day_2016_11_23-17За първи път този ден е отбелязан през 1993 г . в Обединеното кралство, а организацията „ Мир на пътя” поставя началото на традицията. С всяка изминала година към нея се присъединяват все повече страни.

Днес, 23 ноември, учениците от 9 „А“ и 9 „Б“ класове на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ с едноминутно мълчание отбелязаха Световния ден на жертвите от ПТП. Те поставиха цветя върху една от пешеходните пътеки пред училището и отправиха призив към всички участници в движението да бъдат внимателни, независимо дали са зад волана или не. Учениците от Гимназията изработиха и представиха рисунки по темата във фоайето на училището . Проведен бе и тематичен час на класа с презентацията „Опасни игри“ и прожекция на филма“ Бързи и яростни – 6“, които бяха последвани и от дискусия за живота на скорост.

За поредна година почитаме паметта на хилядите хора, загинали по пътищата на нашата страна,
изказваме съболезнования на близките им и подкрепяме тези, които продължават да страдат. Всеки трябва да се замисли за опасностите в пътното движение и как да се предпазим от тях.

Хора, бдете!