Благотворителна коледна кампания на Ротари клуб София – Балкан

Categories:блог
admin

p1080289Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“- гр. Русе се включи активно в Благотворителна коледна кампания на Ротари клуб София – Балкан за набиране на средства за Баскетболен клуб за хора в инвалидни колички „София – Балкан”.
Баскетболен клуб за хора в инвалидни колички „София – Балкан” е създаден през 2007 г. от Ротари клуб София – Балкан с подкрепата на Българската федерация по баскетбол и Националната спортна академия. Целта на организираната кампания е осигуряване на средства за закупуване на специализирани инвалидни колички, треньори, подходящи зали, медицински специалисти, както и всички други условия за развитието на отбора като: организиране на спортни срещи, с други отбори, организация и участие в международни турнири и семинари, както и популяризиране и развитие на спорта в България, и създаване на национален отбор за Параолимпийските игри.
Каманията се провежда от 28.11.2017 г. до 01.12.2017 г. като част от ежегодния Немски коледен базар, на който се продават изработените от учениците артикули на коледна тематика.
Възпитаниците на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“- гр. Русе показаха своите професионални умения с ушиването на коледни играчки за елха от копчета, ръкохватки, престилки, декоративни ботушки и ръкавички, шапки, декоративни торбички от плетиво, покривки, коледни подаръчни чантички, несесери, книгоразделители, чанти и др. Цялата палитра от изделията, изработени с вдъхновение, иновативност и с грижа за спорта и хората в неравностойно положение, бяха разпродадани веднага. Гордост е, че сред участниците от цялата страна в благотворителния базар Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“- гр. Русе има най-висок принос в осигуряването на средства за Баскетболния клуб за хора в инвалидни колички „София – Балкан”.
Включването в благородната инициатива на професионалната гимназия кореспондира с факта, че от няколко години в училището се обучават деца със специални образователни потребности в обособени паралелки. Подкрепата на организираната кампания е жест на толерантност от страна на Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“- гр. Русе – авторитетно професонално училище, в което се стимулира социалното приобщаване, равенството, активното участие на учениците в културните процеси и насърчаване на творческото мислене и креативност у децата.
Прилагането на модели на отговорно и толерантно поведение в името на по-достоен живот на младите хора провокира в Ръководството на гимназията интерес за включване на училището в Благотворителната коледна кампания на Ротари клуб София – Балкан.

Снимки